Nauja Lynge

Nauja LyngeJeg voksede op i Grønland, hvor halvdelen af min familie stadig bor. I dag er jeg bosat i Danmark, men mit hjerte banker for Grønland. Derfor har jeg gjort det til omdrejningspunktet i mit liv at involvere mig i frivilligt arbejde for Grønland. Det var derfor også naturligt for mig at sige ja til at samle ind til de berørte i Nordgrønland, da jeg blev ringet op af Torben Ørting Jørgensen.

Mogens Lykketoft skriver : “De hårdt ramte beboere i bygden Nuugaasiaq i Grønland har brug for samfundets håndsrækning til at få tilværelsen på gled i igen efter den grusomme oversvømmelse. Men de har også brug for, at vi som almindelige borgere i Danmark viser konkret solidaritet.” Det taler lige til hjertet af mig. Det er netop derfor så vigtigt, at danskere viser solidaritet og kærlighed ved en borger til borger gestus, hvor 100% af de indsamlede midler går til Grønland. Med denne håndsrækning kan vi være med til at hjælpe - også når den akutte hjælp er slut.

Jeg er datter af Torben Emil Lynge, barnebarn af Hans Lynge og oldebarn af Henrik Lund.
Jeg er sproguddannet og arbejder som forfatter og foredragsholder med Grønland som omdrejningspunkt for både fiktion og non-fiktion.

Grønland er hele mit liv, og jeg føler mig dybt berørt over mine landsmænds situation. Jeres støtte vil betyde uendeligt meget både menneskeligt og materielt. For mig adskiller denne indsamling sig fra andre fordi det varmer mit hjerte, at helt almindelige danskere tænker på os.