Lars Karlsen

FF LARS KARLSENArbejder som skibsfører. Født 1976

Da jeg så billederne fra området og fornemmede at der var sket en naturkatastrofe blev jeg følelsesmæssigt berørt. Det var skræmmende at se hvordan huse og andet bare blev væltet og skyllet ud i fjorden. Og at naturen tog sine ofre med sig ud i havet er sørgeligt og forfærdeligt.

Hvorfor gør jeg det? Jo, da jeg som ung marinesoldat gjorde tjeneste i 4 år, i søværnets inspektionsskibene ovre i Grønland fik jeg en masse værdier. De værdier som jeg har med mig i livet i dag. Og da katastrofen kom, følte jeg at nu havde Grønland brug for mig og ved hjælp af den her indsamling føler jeg at på den måde, at give en lille smule tilbage til mit elskede Grønland.

Grønland er en del af min person og jeg har en ubetinget kærlighed til landet og det grønlandske folk. Vi har vores Rigsfællesskab og specielt nu, forpligter det os alle at gøre en indsats for at vise styrke og handlekraft. Det skal vi vise nu.

Her til sidst vil jeg gerne beskrive lidt mere om hvad jeg fik af Grønland.

Vildskab i sin naturlige form og at du gerne må være lidt vild en gang imellem når situation og forhold er til det.

Det åbne og varme sind. Det lærte mig at se på mennesker som de er og man er, som man nu en gang er. Og har man et åbent og varmt sind, så kommer man langt.

Leve med naturen, for det gør man i særdeleshed hjemme på Grønland. Det fik jeg på en god måde set, at man lever med og sammen med en fantastisk natur. Naturen giver dig liv, oplevelser og glæde hvis du lever med den.

Sammenhold og omtanke er to store udtryk for mig. Grundstenen til de to udtryk lagde jeg i mit sind, hjemme på Grønland. De harmoniserer forrygende med hinanden og gang på gang så jeg det i fuld flor og lærte det i min ungdom.

Grønland har sin helt egen plads i mit hjerte, sind og sjæl og jeg vil altid have en ren, ægte, vild og ren kærlighed til Grønland.

Grønland for livet.